ua en ru

ДАК "Хліб України" здатна стати державним зерновим трейдером, - голова правління ДАК.

Державна акціонерна компанія «Хліб України» здатна стати українським державним зерновим трейдером, над створенням якого зараз працює Кабінет міністрів України. Про це сьогодні заявив РБК-Україна голова правління ДАК «Хліб України» Іван Рішняк.

За словами І.Рішняка, зараз на внутрішньому і зовнішньому ринках України працюють більше 10 транснаціональних зернових трейдерів. «Це «Топфер», «Каргел», «Суфле» та інші. Держава нікому не забороняє працювати на нашому зерновому ринку. Уряд сьогодні працює над створенням українського державного зернового трейдера, який би успішно з ними конкурував, відстоюючи інтереси вітчизняного виробника зерна. Дуже б хотілося, щоб таким агентом виступала ДАК «Хліб України», у якої є всі можливості для цього», - заявив І.Рішняк, зазначивши, що минулого року, не дивлячись на економічну кризу, ДАК спрацювала з прибутком.

Він зазначив, що кадрові перестановки в керівництві хлібокомбінатов України можуть відбутися в тому випадку, якщо підприємства випускатимуть неякісну продукцію.

Крім того, І.Рішняк повідомив про успішний приклад інвестування в Сумській області. «Як правило у ДАК не прийнято дотувати виробничі підприємства, які зобов'язані самі по собі працювати ефективно. Але є конкретний випадок, коли ДАК інвестувала, на мій погляд, в надзвичайно цікавий проект - установку зерносушки, яку створили наукові співробітники Сумського державного університету минулого року. ДАК інвестувала близько 1,5 млн грн на цю установку, яка дала близько 60% економії газу», - зазначив він.