ua en ru

ДАІ та Мінінфраструктури мають намір розробити систему підготовки водіїв пасажирського транспорту

Незабаром Державтоінспекція України (ДАІ) спільно з Міністерством інфраструктури України приступить до розробки нормативних актів, що дозволяють врегулювати питання про підготовку водіїв, особливо тих, які займаються пасажирськими перевезеннями. Про це в ході прес-конференції повідомив начальник центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, в даний час водієм автобуса може працювати людина, що має посвідчення відповідної категорії, при цьому не маючи на руках документа про спеціальну освіту.

"Цього року постановою Кабінету міністрів прийнята цільова програма з підвищення безпеки дорожнього руху до 2016 р., одним із напрямків якої є підвищення якості підготовки водіїв, особливо працюючих у сфері комерційних перевезень. Відповідно до ст. 16 закону України "Про автомобільний транспорт" , Міністерство інфраструктури було затвердити порядок підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації персоналу автотранспорту. На сьогоднішній день цих нормативних актів немає. Виходить так, що на роботу беруть людину, що має всього-навсього посвідчення відповідної категорії. Це неправильно, тому що людина повинна мати саме професію водія автобуса для чого у нього на руках має бути відповідний документ про освіту та присвоєння йому робочої кваліфікації "Водій автобуса", - сказав Сергій Будник.

Державтоінспекцією спільно з Міністерством інфраструктури буде створена робоча група, яка працюватиме над зміною законодавства або підготовкою нових законодавчих актів, здатних врегулювати питання про підготовку водіїв.

Читайте також: ДАІ розробляє систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху і розсилки повідомлень порушникам