ua en ru

В Гаазький трибунал переданий звіт про злочини проти людяності в Криму

В Гаазький трибунал переданий звіт про злочини проти людяності в Криму Фото: суд Гааги передані матеріали по Криму

Звіт базується на розповідях очевидців, жертв і матеріалах журналістів

Правозахисники передали в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі звіт з доказами злочинів проти людяності в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє "5 канал".

Як повідомляється, у звіті міститься інформація про вбивства, насильницькі зникнення, незаконне утримання під вартою і тортури жителів півострова протягом більше двох років окупації. Робота над звітом зайняла близько 2 років. У ній взяли участь громадські організації та правозахисники, які займаються темою Криму.

Наведені в документі докази злочинів проти людяності базуються, зокрема, на розповідях свідків і жертв та журналістських матеріалах.

"Якщо поглянути на звіт, ви побачите низку серйозних злочинів, які були скоєні за два роки в Криму. Серед них - 7 вбивств, 15 насильницьких випадків, 90 випадків незаконного утримання під вартою та 39 випадків тортур або інших форм негуманного ставлення. Також серед них дуже багато випадків заволодіння державною та приватною власністю і примусове переміщення майже 60 000 цивільних осіб, серед яких більшість - кримські татари ", - зазначила директор організації "Міжнародне партнерство за права людини" Бріджит Дюфур.

За словами авторів звіту, інформація, передана в суд Гааги, знаходиться зараз на попередньому розгляді

.

Нагадаємо, 16 листопада РФ відмовилася від участі в роботі Міжнародного кримінального суду.