ua en ru

Г.Немиря: Найближчим часом до України повернеться технічна місія МВФ.

Найближчим часом до України повернеться технічна місія МВФ. Про це повідомив на брифінгу віце-прем'єр-міністр України Григорій Немиря, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уже найближчим часом в Україну повернеться технічна місія, яка разом з фахівцями з Міністерства фінансів продовжить обговорення параметрів і стану реалізації виконання бюджету 2010 р.", - заявив Г.Немиря.

Він підкреслив, що продовження співпраці з МВФ є ключовою передумовою для того, щоб уможливити реалізацію макрофінансового сприяння з боку ЄС Україні в рамках 600 млн євро. "Це є дуже важливою ознакою, що Україна співпрацює в макрофінансовому сенсі не лише з МВФ, а також з Європейською комісією", - пояснив віце-прем'єр.

Г.Немиря уточнив, що зараз йдеться про візит до України саме технічної місії МВФ, яка складається з експертів і аналітиків.

"А стосовно поновлення і завершення третього перегляду програми, то ви чули нещодавно заяву директора-розпорядника МВФ Домініка Строс-Кана про те, що це відбудеться відразу після виборів. Але для того, щоб не втрачати час і завершити успішно третій перегляд, технічна місія приїде в Україну вже найближчим часом - конкретні дати ми зараз узгоджуємо з нашими колегами", - пояснив віце-прем'єр.