ua en ru

G7 закликає Україну створити Антикорупційний суд за рекомендаціями Венеціанської комісії

G7 закликає Україну створити Антикорупційний суд за рекомендаціями Венеціанської комісії Фото: G7 (twitter.comMFA_Ukraine)

Голови МЗС країн G7 також закликали українську владу до прогресу у проведенні реформ виборчого законодавства

Держави-члени "Великої сімки" у своєму спільному комюніке закликали Україну створити Антикорупційний суд відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії. Комюніке було ухвалене за підсумками зустрічі глав МЗС країн G7 у Торонто (Канада).

"Ми підтверджуємо нашу підтримку реформ в Україні та заохочуємо кроки, здійснені наразі, особливо в сферах децентралізації та економічного зростання. Ми настійно закликаємо уряд України продовжувати прогрес у напрямку реформ… Це включає створення антикорупційного суду у відповідності з рекомендаціями Венеціанської комісії", - сказано у комюніке.

Крім того, голови МЗС закликали українську владу до прогресу у проведенні реформ виборчого законодавства та до прийняття закону про національну безпеку.

Нагадаємо, у березні посли країн "Великої сімки" попросили Верховну Раду залучити до роботи над змінами до законопроекту про Антикорупційний суд експертів Венеціанської комісії.