ua en ru

G7 закликає Росію та Іран використати свій вплив для припинення бойових дій в Сирії

G7 закликає Росію та Іран використати свій вплив для припинення бойових дій в Сирії Фото: країни G7 закликають до врегулювання ситуації в Сирії

В G7 сподіваються, що переговори в Астані будуть ефективно сприяти деескалації насильства в Сирії

"Велика сімка" закликає Росію та Іран використати свій вплив на режим Башара Асада для припинення бойових дій в Сирії. Про це повідомляється в підсумковій декларации саміту G7.

"Ми сповнені рішучості, щоб збільшити наші зусилля щодо боротьби з міжнародним тероризмом, в Сирії, зокрема, з ІДІЛ і Аль-Каїдою. Дійсно, буде неможливо перемогти тероризм без політичного врегулювання. Всі основні зацікавлені сторони повинні виконувати міжнародні зобов'язання. Росія з Іраном мають вплинути на сирійський режим для припинення цієї трагедії, починаючи з введення в дію реального припинення вогню, припинення використання хімічної зброї, забезпечення безпечного, негайного і безперешкодного гуманітарного доступу для всіх потребуючих людей і забезпечення доступу до заарештованих, які перебувають у в'язницях", - зазначають в документі.

Якщо Росія зробить позитивні кроки у цьому напрямку, то країни G7 готові працювати з РФ щодо врегулювання конфлікту в Сирії.

Також в G7 сподіваються, що переговори в Астані будуть ефективно сприяти деескалації насильства в Сирії.

Також G7 готова внести свій внесок у витрати на реконструкцію після стабілізації ситуації в Сирії.

Нагадаємо, НАТО має намір приєднатися до коаліції по боротьбі з ІДІЛ. Погоджений в Брюсселі план дій поки виключає участь країн НАТО в прямих бойових зіткненнях з бойовиками.