ua en ru

НАТО має намір приєднатися до коаліції з боротьби з ІДІЛ

НАТО має намір приєднатися до коаліції з боротьби з ІДІЛ Фото: НАТО збирається приєднатися до боротьби з ІДІЛ

Погоджений в Брюсселі план дій поки що виключає участь країн НАТО в прямих бойових зіткненнях з бойовиками

Північноатлантичний альянс (НАТО) вирішив приєднатися до міжнародної коаліції на чолі з США, яка бореться проти терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це йдеться в плані дій до майбутнього саміту НАТО, який посли країн-членів альянсу схвалили в середу, 24 травня, передає DW.

Згідно з інформацією видання, НАТО погодилося розширити місію розвідувальних літаків AWACS, які зараз патрулюють з бази в Туреччині повітряний простір над Сирією та Іраком.

Тепер AWACS будуть також спрямовувати літаки коаліції з боротьби з ІДІЛ у всіх випадках, за винятком тих, коли заплановані бомбардування.

Повідомляється, що узгоджений у Брюсселі план дій поки що виключає участь країн НАТО в прямих бойових зіткненнях з джихадистами.

Зі слів одного з дипломатів, цей план буде офіційно затверджено главами держав і урядів країн НАТО в Брюсселі 25 травня.

Видання відзначає, що в цьому саміті вперше візьме участь президент США Дональд Трамп, який домагається від альянсу активнішої боротьби з міжнародним тероризмом.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав країни-учасниці альянсу посилити боротьбу з тероризмом після вибуху в Манчестері.