ua en ru

G20 посилить нагляд за тіньовим банківським сектором

G20 посилить нагляд за тіньовим банківським сектором Фото: лідери G20

Велика двадцятка також має намір боротися з розмиванням податкової бази

Велика двадцятка (G20) за підсумками роботи саміту в Анталії (Туреччина), 15 - 16 листопада 2015 року запланувала посилити нагляд та регулювання тіньового банківського сектора. Про це йдеться в офіційному коммьюнике G20, повідомляється на офіційному сайті Кремля.

"Робота з побудови більш сильною і стійкою фінансової системи залишається вкрай важливою", - йдеться в підсумковому коммьюнике. У зв'язку з цим група продовжить роботу в тому числі щодо посилення нагляду та регулювання тіньового банківського сектора з тим, щоб уникнути появу системних ризиків, забезпечити стійкість ринкових механізмів фінансування.

У документі також йдеться, що країни-учасниці саміту мають намір докладати більше зусиль для здійснення реформ позабіржового ринку похідних фінансових інструментів.

Крім того G20 повідомила про те, що в цілях формування справедливої і сучасної глобальної міжнародної системи оподаткування, група схвалює комплекс заходів, розроблених у рамках Плану дій "Групи двадцяти"/ОЕСР по боротьбі з розмиванням податкової бази і висновком прибутку з-під оподаткування» (План дій BEPS).

В якості важливого пункту з реалізації цього плану зазначений обмін інформацією за транскордонним механізмів отримання податкових роз'яснень (tax rulіng).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери G20 прийняли рішення досягти додаткового приросту ВВП на 2% до 2018 року.