ua en ru

Лідери G20 вирішили збільшити ВВП на 2% до 2018 року

Лідери G20 вирішили збільшити ВВП на 2% до 2018 року Фото: саміт G20 в Турції

Країни учасниці будуть продовжувати рухатися за планом, окресленим в минулому році в Брісбені, незважаючи на глобальні виклики

Лідери G20 прийняли рішення досягти додаткового приросту ВВП на 2% до 2018 року. Про це йдеться в проекті підсумкової декларації саміту, що проходив вчора і сьогодні в Туреччині, повідомляє ТАСС.

Країни-учасники саміту заявили про свою прихильність досягти зростання колективного ВВП на 2% до 2018 року, як було заплановано на зустрічі в минулому році в Брісбені.

"Наш головний пріоритет - своєчасне і ефективне втілення нашої стратегії зростання, включаючи заходи щодо підтримки попиту, а також структурні реформи заради збільшення реального і потенційного зростання, створення робочих місць і скорочення нерівності", - наводиться витяг з підсумкової декларації.

Також лідери країн-учасників саміту висловилися за збільшення співвідношення загальних інвестицій групи до їх ВВП приблизно на 1% до того ж 2018 року. "Ми розробили амбітну стратегію інвестицій, що враховує специфіку кожної з країн. У ній зібрані конкретні напрями такої політики і мури з поліпшення інвестиційного клімату, поліпшення інфраструктури, підтримки малих і середніх підприємств", - йдеться в повідомленні.

Крім того, лідери G20 відзначили прогрес щодо реалізації зобов'язань, який вже вдалося досягти за минулий рік з моменту постановки задачі по збільшенню ВВП. Зокрема, в повідомленні йдеться, що досягнуто більше третини заявлених раніше цілей. В Анталії ж країни-учасниці допрацювали план і графік досягнення залишилися цілей і акцентували увагу на своїй готовності впорається з глобальними економічними викликами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери великої двадцятки звернулися до США з проханням зробити підвищення ставки ФРС максимально передбачуваним.