ua en ru

Г.Вестервелле: Ситуація в Сирії повинна стати предметом обговорення в Раді Безпеки ООН

Політики в Німеччині вимагають міжнародного втручання в ситуацію в Сирії. Якщо влада в Дамаску продовжить жорстоке придушення протестів, то світовій спільноті доведеться вжити відповідних заходів, заявив у вівторок, 26 квітня, міністр закордонних справ країни Гідо Вестервелле. Насильство з боку сирійських сил безпеки по відношенню до демонстрантів має стати предметом обговорення в Раді Безпеки ООН, вважає він. Про це пише Deutsche Welle.

Подібної думки дотримуються і ряд інших німецьких політиків. "Уряд ФРН спільно з європейськими членами Радбезу ООН Францією, Великобританією та Португалією має виступити з ініціативою проведення екстреного засідання", - заявив голова парламентського комітету із зовнішньої політики Рупрехт Поленц в інтерв'ю німецькій газеті Tagesspiegel.

Співголова партії "зелених" Клаудіа Рот закликала ввести міжнародні санкції проти Дамаску. Санкцій з боку ООН та Євросоюзу зажадав і депутат Європарламенту від Німеччини Вернер Шульц.

Нагадаємо, США розглядають можливість введення ряду санкцій проти Президента Сирії Башара аль-Асада та його уряду.

Тим часом міністерство закордонних справ ФРН закликало всіх, хто знаходиться в Сирії німців покинути країну. Утриматися від поїздок до цієї держави німецьке зовнішньополітичне відомство рекомендує вже протягом довгого часу.