ua en ru

Футболіст Пірло заявив про завершення кар'єри

Футболіст Пірло заявив про завершення кар'єри Фото: Андреа Пірло (upload.wikimedia.org)

38-річний італієць повісить бутси на цвях у грудні

Колишній хавбек збірної Італії Андреа Пірло оголосив про завершення кар'єри. 38-річний гравець повісить бутси на цвях у грудні, після закінчення терміну контракту з "Нью-Йорк Сіті", передає Sport.ua.

"Ти розумієш, коли твій час приходить. У тебе проблеми з фізичним станом щодня, ти не можеш тренуватися так, як хочеш, бо у тебе якісь проблеми. У моєму віці потрібно зупинитися. Ти не зможеш грати вічно, до 50 років. Я займуся чим-небудь іншим", - сказав Пірло.

За свою професійну кар'єру Пірло встиг зіграти за італійські "Брешію", "Інтер", "Реджіну", "Мілан" і "Ювентус", а також за американський "Нью-Йорк Сіті".

Зазначено, що шість разів футболіст ставав чемпіоном Італії (двічі з "Міланом" і ще чотири рази з "Юве"), двічі - володарем Кубка країни (по разу з "Міланом" і "Юве") і тричі - володарем Суперкубка Італії (двічі з "Юве" і ще один раз із "Міланом").

Мало того, у складі "россонері" Пірло двічі вигравав Лігу чемпіонів і Суперкубок УЄФА, а в 2007-му році він також став переможцем чемпіонату світу серед клубів. У 2006 році півзахисник разом зі збірною Італії виграв чемпіонат світу, а в 2012-му став срібним призером чемпіонату Європи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що півзахисник "Барселони" Андреас Іньєста підписав безстроковий контракт із каталонським клубом до завершення кар'єри.