ua en ru

Футболіст "Шахтаря" Мораес отримав українське громадянство

Футболіст "Шахтаря" Мораес отримав українське громадянство Фото: Жуніор Мораес (shakhtar.com)

Швидше за все, він буде довикликаний у збірну України

Бразильський нападаючий "Шахтаря" Жуніор Мораес отримав українське громадянство. Як повідомляє прес-служба донецького клубу, відповідний указ підписав Президент України Петро Порошенко.

Швидше за все, Жуніор буде довикликаний у збірну України на матчі кваліфікації Євро-2020 проти Португалії та Люксембургу. Про відповідне рішення оголосить головний тренер національної команди Андрій Шевченко на сьогоднішній прес-конференції.

Мораес виступає в Україні з 2012 року. Він провів по три сезони за донецький "Металург" і київське "Динамо". Влітку минулого року поповнив ряди "Шахтаря" на правах вільного агента.

31-річний бразильський форвард є найкращим бомбардиром чемпіонату України. На його рахунку 16 голів. Всього в УПЛ він провів 138 матчів, в яких забив 73 м'ячі.

@jrmoraes10: «Україна – країна, яку ми з родиною обрали для життя вже майже сім років тому. Тут зростають і пішли до школи наші діти. Ми мали змогу залишити цю країну безліч разів, однак завжди ухвалювали рішення залишитись, адже щасливі в Україні» ----- @jrmoraes10: «Украина – страна, которую мы с семьей выбрали для жизни уже почти семь лет назад. Здесь растут и пошли в школу наши дети. У нас была возможность покинуть эту страну очень много раз, но мы всегда принимали решение остаться, потому что счастливы в Украине» ----- @jrmoraes10: 'Ukraine is the country that my family and I chose to live in nearly seven years ago. Here, our children grow and go to school. We had the opportunity to leave this country multiple times, but we always made the decision to stay, because we are happy in Ukraine'

A post shared by FC Shakhtar Donetsk (@fcshakhtar) on

Розмови про отримання українського громадянства і бажання грати за національну команду стосувалися і іншого бразильця "Шахтаря" - захисника Ісмаїлі.

У збірної України вже виступає натуралізований бразилець - Марлос, який також виступає за "Шахтар".