ua en ru

ФСВП спростовує інформацію про те, що Сенцов знаходиться в реанімації

ФСВП спростовує інформацію про те, що Сенцов знаходиться в реанімації Фото: Олег Сенцов (zk.dsns.gov.уа)

У Ямало-Ненецькому управлінні ФСВП заявили, що Сенцов перебуває у медчастині колонії

Ямало-Ненецьке управління Федеральної служби виконання покарань (УФСІН) спростовує інформацію про те, що український політв'язень Олег Сенцов після голодування знаходиться в реанімації Лабитнангської лікарні. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу УФСІН.

"У зв'язку з поширенням у ЗМІ інформації щодо погіршення стану здоров'я засудженого Олега Сенцова повідомляємо, що ці відомості не відповідають дійсності", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зараз стан здоров'я Сенцова медичними працівниками оцінюється як задовільний. У РФ заявляють, що Сенцов, як і раніше, знаходиться в медичній частині ІК-8 під наглядом медичних працівників, в госпіталізації в реанімаційне відділення не потребує.

Також в УФСІН відзначають, що "рекомендоване лікарями-фахівцями лікування та харчування дотримується в повному обсязі".

Крім того, український омбудсмен Людмила Денісова по телефону обговорила з російською колегою Тетяною Москальковою стан здоров'я Сенцова.

ФСВП спростовує інформацію про те, що Сенцов знаходиться в реанімації

Нагадаємо, сестра Олега Сенцова Наталія Каплан заявила, що її брат знаходиться в реанімації лікарні Лабитнангі. За словами Каплан, 145 днів голодування завдали непоправної шкоди здоров'ю Сенцова і вже є незворотні зміни в роботі мозку.

Раніше уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявляла, что Сенцов після припинення голодування "виглядає цілком здоровим". За її словами, він регулярно приймає їжу під наглядом медиків.