ua en ru

ФСФР рекомендує ММВБ-РТС у зв'язку з черговим технічним збоєм прийняти кадрові рішення

Федеральна служба з фінансових ринків (ФСФР) рекомендувала біржі ММВБ-РТС прийняти кадрові рішення, необхідні для зміцнення ІТ, а також заходи адміністративної дії відносно керівників біржі, що відповідають за роботу інформаційно-технологічного комплексу, повідомляє прес-центр регулятивного органу.

Така рекомендація була дана біржі за підсумками аналізу обставин технічного збою, який стався на Фондовій біржі ММВБ 23 квітня 2012 р. і призвів до припинення торгів до кінця торгової сесії. Біржі ММВБ-РТС вдалося відновити торги тільки о 20:50 за київським часом з тим, щоб учасники торгів змогли зняти подані заявки і повернути позиції на момент до припинення торгів.

У повідомленні ФСФР говориться, що біржа надала в службу пояснення причин і аналіз технічних експертів ММВБ-РТС зі збою.

"ФСФР Росії вважає, що, незважаючи на розпорядження на адресу біржі і звіти про усунення порушень, а також плани, що розробляються біржею, з модернізації інформаційно-технологічного комплексу, вона не приділила достатньої уваги стратегічному розвитку ІТ і, зокрема, питанням забезпечення надійності і стійкості програмно-апаратного комплексу. Організаційна структура біржі ММВБ-РТС, що існує на сьогоднішній день, розділення відповідальності з управління розвитком і експлуатацією ключових систем інформаційно-технологічного комплексу не дозволяють біржі оперативно вирішувати існуючі проблеми", - говориться в повідомленні регулятора.