ua en ru

ФСБ заявила про затримання членів ІДІЛ, які готували теракти в Москві

ФСБ заявила про затримання членів ІДІЛ, які готували теракти в Москві Фото: ФСБ (wikimedia.org)

У ФСБ вважають, що затримані готувалися вчинити теракти 1 вересня

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії заявила про затримання двох вихідців з Центральної Азії, які планували здійснити теракти в Москві в місцях масового скупчення людей, передає агентство ТАСС.

У спецслужбі вважають, що обидва затриманих є членами терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ), вони готувалися вчинити теракти 1 вересня. За інформацією ФСБ, один планував напади з холодною зброєю, другий хотів влаштувати самопідрив.

У спецслужбі заявили, що один із затриманих напередодні записав відеозвернення, в якому дав клятву вірності ІДІЛ. У його телефоні знайдені контакти з вербувальниками організації та інструкції по планованому злочину.

У ФСБ повідомили, що за місцем проживання другого затриманого слідчі виявили і вилучили саморобний вибуховий пристрій великої потужності, а також предмети і компоненти, що використовувалися для його виготовлення. Затриманий зізнався, що збирався стати терористом-смертником і зробити самопідрив.

Слідчий підрозділ ФСБ розглядає питання про порушення кримінальних справ за статтями "Приготування до терористичного акту", "Участь в діяльності терористичної організації", "Незаконний обіг зброї, вибухових речовин і вибухових пристроїв".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Російській Федерації можуть надати Федеральній службі безпеки більшість даних про користувачів "ВКонтакте", "Яндекс" Mail.ru і Telegram.