ua en ru

ФСБ Росії проводить масові обшуки у татар у Криму

ФСБ Росії проводить масові обшуки у татар у Криму Фото: Рефат Чубаров (РБК-Україна)

Обшуки супроводжують посилені наряди російського спецназу

Сьогодні, 26 квітня, з раннього ранку співробітники Федеральної служби безпеки Росії проводять тотальні обшуки у кримських татр. Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава Междлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Чорний четвер в Карасувбазаре / Білогірську. З раннього ранку 26 квітня 2018 року проводяться тотальні обшуки в Карасувбазаре (нині Білогірськ)", - повідомив Чубаров.

За його словами, російські правоохоронці обшукують будинки кримськотатарських підприємців, меценатів, активістів кримськотатарського національного руху Алі Барієва, , Асана Барієва, Ремзі Велиляева, Ресуля Велиляева, Экрема Велиляева, Зери Велиляевой, а також у їхніх дорослих дітей, які проживають окремо.

Крім того, за словами Чубарова, обшуки проводяться і в інших регилонах півострова, зокрема, в приміщеннях, що належать кримським підприємцям.

"Одночасно обшуки проводяться в інших регіонах Криму - у приміщеннях виробничих баз і десятків фірмових магазинів провідної кримської фірми з дистрибуції продуктів харчування в Криму "КрымОпт", що належить братам Велиляевым", - повідомив Чубаров.

Чубаров зазначає, що процедура обшуків супроводжується посиленими озброєними нарядами спецназу РФ.

На даний момент, повідомляє Чубаров, до офісу однієї з компаній прибули близько 400 татар. Крім того, татари починають збиратися і близько інших місць, де проводить обшуки ФСБ.

"З Криму повідомляють, що в Карасувбазаре / Білогірську біля офісу "КрымОпта" зібралися близько 400 осіб. В даний час і до інших місцях проведення обшуків прибувають кримські татари", - написав глава Меджлісу.

Черный четверг в Карасувбазаре / Белогорске С раннего утра 26 апреля 2018 года проводятся тотальные обыски в...

Опубліковано Рефатом Чубаровим 25 квітня 2018 р.

Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ України допускають посилення обшуків і арештів в аннексованому Криму після нелегітимних виборів президента Росії на півострові.