ua en ru

ФСБ намагалась викрасти в Україні росіянина

ФСБ намагалась викрасти в Україні росіянина Фото: спецоперація СБУ (ssu.gov.ua)

У 2014 році росіянин переїхав в Україну на знак незгоди із агресивною політикою Кремля

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії планувала в Україні викрадення громадянина Російської Федерації (РФ), який переїхав до нашої держави через незгоду із політикою Кремля. Здійснити цей план завадила контррозвідка Служби безпеки України, йдеться у повідомленні СБУ.

Зазначається, що у 2014 році росіянин переїхав в Україну "на знак незгоди із агресивною політикою Кремля".

"Оперативники СБУ встановили, що для переправлення росіянина на територію РФ представники російських спецслужб найняли групу мешканців Харківської області на чолі із колишнім співробітником міліції. Зловмисники періодично працювали на території РФ, раніше вже були засуджені за насильницькі злочини в Україні та притягувались до адміністративної відповідальності в Росії", - йдеться у повідомленні.

СБУ з'ясувала, що для викрадення росіянина ватажок зловмисників за винагороду у розмірі 23 тисячі доларів найняв представників місцевого криміналітету.

Співробітники контррозвідки СБ України у ході багатоетапної операції попередили спробу російських спецслужб викрасти з...

Опубліковано Служба безпеки України 14 травня 2018 р.

"Потім, з використанням снодійних препаратів, росіянина планувалось переправити через державний кордон України на територію Росії для передачі представникам спецслужб РФ", - уточнили подробиці в СБУ.

Контррозвідка затримала всіх учасників злочинної групи у момент, коли замовники розраховувались із викрадачами та. У зловмисників вилучені гроші та засоби зв'язку з російськими кураторами.

За фактом державної зради та викрадення людини триває слідство, вирішується питання про оголошення затриманим підозри в скоєнні злочину та обрання стосовно них судом запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, за даними ФСБ, російські прикордонники затримали в Азовському морі українських рибалок на судні "Амур" і доставили їх до Єйська (Краснодарський край).