ua en ru

ФСБ намагається вербувати українців при перетині кордону з Росією, - Слободян

ФСБ намагається вербувати українців при перетині кордону з Росією, - Слободян Фото: Олег Слободян

Українців схиляють до конфіденційного співробітництва з ФСБ

Федеральна служба безпеки Російської Федерації намагається вербувати українців при перетині кордону з Росією. Про це у Facebook повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"У ході бесід з громадянами України, які затримувалися на території РФ, стало відомо про неодноразові спроби співробітників ФСБ РФ схилити їх до конфіденційного співробітництва або змусити зізнатися в розвідувальній діяльності на користь України. Багато з них розповідали про застосування проти них фізичної сили, зокрема для того, щоб останні зізналися у злочинах, яких вони не вчиняли (наприклад, крадіжка)", - повідомив Слободян.

У зв'язку з цим Держприкордонслужба України в черговий раз рекомендує громадянам України утриматися від поїздок в РФ без зайвої необхідності. Прикордонники відзначають, що російська сторона веде облік українців, які постійно їздять в РФ, з допомогою бази "Каскад-Потік". При її спрацьовуванні вилучають паспорти, затримують і перевіряють на причетність до АТО.

Громадяни України, які в силу обставин змушені часто відвідувати Російську Федерацію, скаржаться на психологічний і наві...

Опубліковано Oleh Slobodyan 22 грудня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФСБ затримала на кордоні з окупованим Кримом двох українців.