ua en ru

ФСБ міняє російські паспорти "добровольців" на Донбасі на "паспорти" "ДНР/ЛНР", - розвідка

ФСБ міняє російські паспорти "добровольців" на Донбасі на "паспорти" "ДНР/ЛНР", - розвідка Фото: "паспорт" "ДНР" (колаж РБК-Україна)

РФ продовжує комплектування особовим складом підрозділів на Донбасі за рахунок росіян

Росіянам, які їдуть "добровольцями" на Донбас, Федеральна служба безпеки РФ видає "паспорти" так званих "Донецької/Луганської областей". Про це з посиланням на інформацію української розвідки повідомив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

Як зазначається, російське командування на Донбасі продовжує комплектування особовим складом підрозділів окупаційних військ за рахунок громадян Росії.

"ФСБ РФ запроваджує додаткові заходи для приховування перебування російських громадян на військовій службі у складі окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Зокрема, перед вибуттям з території Росії "добровольцям" представники ФСБ РФ міняють паспорти громадян РФ на паспорти так званих "ДНР/ЛНР". При цьому, у зазначених осіб викликає занепокоєння відсутність порядку повернення їм російських документів", - повідомив Гуцуляк.

Крім того, зазначається, що зі складу окупаційних військ звільняють осіб, які за даними ФСБ, намагалися уникнути здачі будь-яких особистих документів, пов’язаних з проживанням на території Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі встановили причетність генерала армії РФ до злочинів проти українців на Донбасі.