ua en ru

ФРУ закликає владу України утриматися від дій, що порушують принцип приватної власності

Федерація роботодавців України закликає Верховну Раду України, в.о. Президента України та уряд утриматися від дій, які можуть порушити принцип недоторканності приватної власності.

Федерація роботодавців України закликає Верховну Раду України, в.о. Президента України та уряд утриматися від дій, які можуть порушити принцип недоторканності приватної власності. Про це йдеться у заяві ФПУ, поширеній її прес-службою ФРУ.

"Український бізнес стурбований радикальними заявами окремих політиків щодо доцільності проведення реприватизації і націоналізації майна приватних підприємств. Прийняття таких рішень може призвести до негативних сложнопрогнозованих соціальних та економічних наслідків. Беручи до уваги те, що акціонерами багатьох українських підприємств є іноземні громадяни і компанії, навіть обговорення можливості відчуження державою майна в порушення чинного законодавства, безумовно, призведе до відтоку інвестицій і згортання діяльності іноземних інвесторів в Україні. Судовий розгляд правомірності рішень про реприватизацію чи націоналізацію, в разі їх прийняття, викличе стурбованість міжнародного співтовариства. Підтримка урядів інших країн та міжнародних фінансових організацій, яку вони можуть надати, в тому числі, у вигляді інвестиційного капіталу, Україні вкрай необхідна. Разом з тим, руйнування інституту приватної власності може поставити під сумнів виділення якої-небудь допомоги", - йдеться в повідомленні.

Крім того, наголошується, що ФПУ позитивно сприйняла заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про недоцільність проведення реприватизації і націоналізації. На думку ФРУ, аналогічну позицію повинні зайняти і Верховна Рада України, і в.о. Президента України.

"Федерація роботодавців України вже зверталася до міжнародних партнерыв та іноземних інвесторыв, які працюють в Україні, із закликом не згортати діяльність і працювати над розвитком підприємств і створенням нових робочих місць. Ми сподіваємося, що радикальні заяви тих політиків, які піддають сумніву недоторканність приватної власності, будуть рішуче засуджені владою", - йдеться в заяві.