ua en ru

ФРС США зберегла базову облікову ставку в діапазоні 0-0,25%

Федеральна резервна система (ФРС) США ухвалила рішення зберегти ключову облікову ставку в діапазоні 0-0,25% річних. Про це повідомляє РБК з посиланням на повідомлення ФРС, поширене за підсумками засідання Комітету з операцій на відкритому ринку, що завершилося сьогодні,. Це рішення прогнозувалося більшістю аналітиків.
Комітет з відкритого ринку ФРС повідомив, що завершить програму скупки державного боргу обсягом 600 млрд дол. в червні 2011 р., згідно з початковими планами. Ця програма була запущена в 2010 р. з метою прискорення темпів відновлення економіки. На думку регулятора, зараз американська економіка відновлюється помірними темпами. ФРС чекає, що темпи зростання інфляції залишаться низькими. "Інфляція прискорилася в останні місяці, але довгострокові інфляційні очікування залишаються стабільними, а показники базової інфляції, як і раніше, низькі", - говориться в заяві Федрезерву.
Крім того, глава ФРС Бен Бернанке повідомив, що монетарна політика ЦБ США поки залишиться колишньою і її посилювання в найближчій перспективі не передбачається. "Процентна ставка ФРС не підвищуватиметься ще щонайменше півроку", - відзначив Б.Бернанке, уточнивши: "До можливого рішення про підвищення облікової ставки відбудеться як мінімум пара засідань".