ua en ru

ФРС США відзначила поліпшення в американській економіці і попередила про ризики з Європи

Федеральна резервна система (ФРС) США у вівторок, 13 грудня, попередила, що криза в Європі є серйозною загрозою для американської економіки, залишивши відкритими двері для подальших заходів підтримки зростання. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з повідомленням агентства, Центробанк заявив, що економіка США "помірно розширюється", незважаючи на безсумнівне уповільнення світової економіки. Але хоча і є "деякі" поліпшення на ринку праці, безробіття як і раніше високе, а житловий ринок в депресії, відзначила ФРС.

"Напруга на світових фінансових ринках як і раніше являє собою значний знижувальний ризик для економічного прогнозу", - заявила ФРС після засідання, маючи на увазі тиск, який чиниться борговою кризою в Єврозоні, що змушує побоюватися обмеження кредитів в США.

Заява ФРС практично не відрізняється від заяви, зробленої після засідання на початку листопада, хоча зараз Центробанк більш відкрито пов'язав невизначеність в економіці США з подіями в Європі.
У листопаді банк відзначив серед ризиків для прогнозу глобальну напругу, а у вівторок зазначив лише ризик волатильності за кордоном.

Для того, щоб стимулювати економічне відновлення, Центробанк утримує ключову ставку overnight недалеко від нуля з грудня 2008 р., а також витратив 2,3 трлн дол на викуп державних облігацій та облігацій, забезпечених заставними.
Більшість економістів вважають, що наступне засідання ФРС 24-25 січня буде більш підходящим для введення будь-яких нових заходів, що вживаються Центробанком з метою зниження вартості запозичень і підтримки зростання.