ua en ru

ФРС США досягнуто попередньої домовленості про викуп частини урядового боргу

На засіданні Федеральної резервної системи (ФРС) США, що відбулося ще 21 вересня 2010 р., було досягнуто попередньої домовленості про викуп урядового боргу. Про це стало відомо сьогодні, після публікації протоколів засідання ФРС, передає Associated Press.

У повідомленні агентства мовиться, що позиції учасників засідання, що відбувалося за зачиненими дверима, в цьому питанні були близькі. Проте обсяги викупу, а також подробиці програми не оприлюднено. Зараз у ФРС триває узгодження всіх деталей. Очікують, що рішення з них буде ухвалено під час наступного засідання регулятора - 2-3 листопада.

Метою викупу регулятором урядових боргів є зниження процентних ставок за іпотечними кредитами, корпоративними боргами та іншими позиками. Як передбачають, ця програма призведе до того, що американці більше витрачатимуть, що зміцнить економіку країни.

Згідно заяв, які зробили кілька членів ФРС за підсумками їхньої зустрічі 21 вересня, на нову програму з викупу боргів буде спрямовано до 1,7 трлн. дол.

Нагадаємо, що саме стільки регулятор витратив за попередньою схожою програмою, що її було розпочато в розпал кризи в США. Тоді ФРС викупила іпотечні цінні папери та частину урядового боргу, підтримавши таким чином ринок житлової нерухомості.