ua en ru

ФРС прогнозує можливість уповільнення зростання американської економіки в другому півріччі

Федеральна резервна система (ФРС) США у вівторок розповсюдила доповідь, в якій мовиться, що ФРС і далі утримуватиме облікову ставку за федеральними фондами на історичному мінімумі та може «в ближчому майбутньому» напрацювати ліберальнішу валютну політику, повідомляє Сіньхуа.

Згідно вересневого протоколу засідання федеральної комісії ФРС з відкритих ринків - органу ФРС, що ухвалює рішення, ФРС прогнозує можливість уповільнення темпів зростання американської економіки в другому півріччі цього року; разом з цим комісія дещо зменшила прогноз рівня економічного зростання на 2011 р.

Як наголошено в протоколі, багато хто з учасників засідання вказав, що якщо темпи економічного зростання й надалі залишатимуться дуже низькими, і цього буде недостатньо для скорочення рівня безробіття, або інфляція залишиться нижчою за рівень, що ФРС вважає за відповідний, ФРС вдасться до додаткових заходів ліберальної валютної політики. Проте яку саме політику буде розроблено, визначатиметься економічною ситуацією та перспективами.

Федеральна комісія ФРС з відкритих ринків щорічно проводить 8 засідань з питань валютної політики. Останнє засідання відбулося 21 вересня, на ньому ФРС вирішила й далі утримувати облікову ставку на низькому рівні - 0-0,25%.