ua en ru

Фріланд звинуватила російські ЗМІ у поширенні дезінформації

Фріланд звинуватила російські ЗМІ у поширенні дезінформації Фото: Христя Фріланд

Глава канадського МЗС спростувала інформацію про її діда-коллаборационисте

Глава МЗС Канади Христя Фріланд назвала дезінформацією публікації в російських ЗМІ, в яких її діда назвали колабораціоністом в окупованій нацистами Польщі. Про це повідомляє Washington Post.

Фріланд вважає, що після її призначення на посаду міністра російські сайти почали поширювати дезінформацію про її українському діда Михайла Хомяке. Російські ЗМІ повідомляли, що її дід був колабораціоністом в окупованій нацистами Польщі.

Глава канадського МЗС безпосередньо пов'язує появу публікацій з спробами дестабілізувати політичний процес. Ці дії, на її думку, можуть бути пов'язані з рішенням канадського уряду продовжити військову допомогу Україні, про що Фріланд заявила в ході недавньої прес-конференції.

Міністр підкреслила, що американська і німецька влада раніше публічно звинувачувала Росію в спробах дестабілізувати західні демократії. "Я думаю, що не повинно викликати подиву, якщо подібні спроби робилися і щодо Канади", — сказала міністр.

Представники Фріланд не підтверджують, але і не спростовують інформацію про її діда. На прохання видання прокоментувати з'явилися дані в офісі міністра заявили, що "потрібно запитувати, звідки ця інформація поширюється і з яких мотивів".

Нагадаємо, Христя Фріланд раніше заявила, що не виключає спроби Російської Федерації дестабілізувати ситуацію в країні.