ua en ru

Фріланд і Могерини обговорили Україну

Фріланд і Могерини обговорили Україну Фото: Федеріка Могерини (flickr.com/eeas)

Могерини і Фріланд обговорили важливість захисту міжнародної торгівлі

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд і Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могерини обговорили актуальні міжнародні питання, включаючи ситуації в М'янмі, Україні та Ірані. Про це йдеться в повідомленні МЗС Канади в Twitter.

"Міністр Фріланд зустрілася з Федерикою Могерині, вони обговорили питання глобального миру і безпеки. Вони обговорили плани проведення вересневої наради міністрів закордонних справ, а також актуальні міжнародні питання, включаючи ситуації в М'янмі, Україні та Ірані", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Могерині і Фріланд обговорили важливість захисту міжнародної торгівлі в ході тристороннього обіду разом з Єврокомісаром з питань торгівлі Сесілією Мальмстрем.

Нагадаємо, раніше Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Україна готова всебічно нарощувати співпрацю з країнами "Великої сімки".

Гройсман провів зустріч з Міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд. Зустріч відбулася в Копенгагені в рамках візиту Глави Уряду України до Королівства Данія та спільної участі у Другій конференції з питань українських реформ.

Також в ході зустрічі був підписаний документ про співробітництво в сфері енергетики, зокрема за участю відомої канадської корпорації ICORE NFP.