ua en ru

У ФРН соціал-демократи погодилися на коаліційні переговори з партією Меркель

У ФРН соціал-демократи погодилися на коаліційні переговори з партією Меркель Фото: глава партії СДПН Мартін Шульц (УНІАН)

Відповідне рішення ухвалено на партійному з'їзді СДПН

Позачерговий з'їзд Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у Бонні 21 січня 2018 року дав згоду на проведення переговорів щодо створення "великої коаліції" з Християнсько-демократичним союзом (ХДС) та Християнсько-соціальним союзом (ХСС). Про це повідомляє DW.

Зокрема зазначено, що "за" відповідне рішення проголосували 362 із 642 делегатів та членів правління партії, "проти" висловилися 279 осіб. Водночас голосуванню передували запеклі дебати.

Як повідомляється, тепер переговори щодо формування "великої коаліції" можуть розпочатися вже найближчими днями та, в кращому разі, завершитися вже в лютому. Однак після цього коаліційну угоду ще мають затвердити понад 440 тисяч членів СДПН.

Нагадаємо, пристрасті навколо формування нової урядової коаліції в Німеччині тривають уже понад три місяці. Попередні переговори щодо формування коаліції "Ямайка" у складі ХДС/ХСС, Зелених та Вільної демократичної партії (ВДП) провалилися через вихід із них вільних демократів. Попередні консультації (зондування) щодо формування "великої коаліції" між ХДС/ХСС та СДПН завершилися 11 січня.