ua en ru

Фрегат ВМС України "Гетьман Сагайдачний" приступив до третього патрулювання в Аденській затоці

Фрегат Військово-Морських Сил України (ВМС) "Гетьман Сагайдачний" 10 листопада в складі багатонаціонального корабельного з'єднання в рамках виконання операції "Океанський щит" приступив до третього патрулювання в Аденській затоці, повідомляє прес-служба Міністерства оборони (МО).

Згідно з повідомленням, під час другого патрулювання в період з 29 жовтня по 7 листопада персонал національного контингенту забезпечував безпеку судноплавства в певних районах Аденської затоки і проводив інтенсивну підготовку екіпажу корабля і доглядової команди, а також здійснював моніторинг морських перевезень.

Під час перебування в порту Джібуті була проведена робота по логістичному забезпеченню корабля, зокрема, заправка дизельним пальним та мастилами, поповнення запасів, обслуговування матеріальної частини корабля та відпочинок особового складу.

Як зазначаєтьсяу повідомленні, участь фрегат ВМС України "Гетьман Сагайдачний" в рамках виконання операції "Океанський щит" з протидії піратству на морі у визначених районах Аденської затоки триватиме до 3 січня 2014 .