ua en ru

Freedom House: В Україні більше немає відкритої та нормальної політики

Науковий директор недержавної дослідницької організації "Freedom House" Крістофер Волкер вважає, що засудження колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко до семи років ув'язнення має викликати занепокоєння на Заході, бо свідчить про кінець "відкритої" політики в Україні.
Крістофер Волкер заявив про це в інтерв'ю радіо "Свобода" в кулуарах міжнародного "Форуму 2000", що проходить у Празі.
"Ця справа вже впродовж довгого часу викликає занепокоєння з багатьох причин, бо справа Тимошенко не розглядається ізольовано. Як зауважив "Дім Свободи" у своєму останньому звіті, а також у спеціальному звіті "Б'ючи на сполох", який підготував президент організації Дейвід Кремер, траєкторія багатьох трендів в Україні була негативною. Тож ця справа є ще однією ключовою подією в цій низці подій. На фундаментальному рівні вона свідчить про те, що політика в країні більше не проводиться відкрито і нормально. На нашу думку, вона має підняти рівень занепокоєння у всіх, хто спостерігає за подіями в Україні з боку Сполучених Штатів та Європейського Союзу".
Як повідомлялося, 11 жовтня Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко винною у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів з РФ і засудив її до 7 років позбавлення волі.