ua en ru

Французький суд засудив колишнього співробітника ЦЕРН до п'яти років в'язниці за зв'язки з "Аль-Кайєдою"

Французький суд засудив фізика-ядерника, колишнього співробітника Європейської організації ядерних досліджень (ЦЕРН) Адлена Хішора до п'яти років в'язниці за зв'язки з міжнародною терористичною мережею "Аль-Кайєда", повідомляє Associated Press.

У суді було встановлено, що 35-річний вчений алжирського походження, який перебуває під вартою з жовтня 2009 р., збирався готувати терористичні акти "Аль-Кайєди". Звинувачення базувалося на електронному листуванні між Хішором і передбачуваним зв'язковим північноафриканської осередку "Аль-Кайєди". За даними слідства, фізик-ядерник висловлював готовність стати елементом "активного терористичного загону", який діє у Франції.

На думку захисту Хішора, вчений став жертвою жорсткого антитерористичного законодавства Франції. Підсудний не приховував, що цікавився ідеями, пропагованими на джихадистські інтернет-сайтах, однак ніколи не здійснював конкретних діянь, що відносяться до тероризму.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що в США оприлюднені 17 листів з 6 тис. одиниць внутрішньої документації міжнародної терористичної організації "Аль-Кайєда", виявленої в пакистанському будинку засновника угруповання Усами бен Ладена після його ліквідації рік тому.