ua en ru

Французькі сенатори відвідають Донбас для ознайомлення з гуманітарною ситуацією, - Геращенко

Французькі сенатори відвідають Донбас для ознайомлення з гуманітарною ситуацією, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Французькі сенатори вперше відвідають Донбас

Французькі сенатори Ерве Море, Жан-Ів Леконт і Жак Лежандр відвідають Донбас для ознайомлення з гуманітарною ситуацією. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Це не перший візит колег до України, але вперше вони відвідають Донбас, ознайомляться з безпековою і гуманітарною ситуацією, що дуже і дуже важливо", - зазначила Геращенко.

Вона також повідомила, що в ході зустрічі з сенаторами розповіла їм про хід переговорів контактної групи у Мінську.

"Колеги найбільше цікавилися питанням звільнення заручників і пообіцяли, що й надалі Франція в нормандському форматі підніматиме це питання як пріоритетне...Вони, в свою чергу, зазначили, що Франція і надалі підтримуватиме територіальну цілісність і суверенітет Украіни, ніколи не визнає анексію Криму. Французькі сенатори засудили одноосібні і провокативні діі тих політиків, які незаконно відвідували окупований Крим і зазначили, що то були іх приватні візити, не підтримані парламентом Франції", - додала вона.

Зустріч з французькими сенаторами Ерве Море ( головою міжпарламентської групи дружби), Жан- Івом Леконтом і Жаком Лежанд...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 11 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) передали українській стороні гроші як виплату заборгованості за водопостачання.