ua en ru

Бойовики ЛНР передали українській стороні гроші як виплату боргу за воду, - ОБСЄ

Бойовики ЛНР передали українській стороні гроші як виплату боргу за воду, - ОБСЄ Фото: ОБСЄ (flickr.com/osce)

Спостерігачі здійснювали моніторинг і сприяли передачі грошових коштів

Бойовики так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) передали українській стороні гроші як виплату заборгованості за водопостачання. Про це йдеться в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Перебуваючи по обидві сторони мосту на південь від м. Щастя (20 км на північ від Луганська), спостерігачі здійснювали моніторинг і сприяли передачі грошових коштів з непідконтрольних уряду районів в підконтрольні. За словами українського офіцера при СЦКК, передача цих коштів здійснювалася у зв'язку із заборгованістю за водопостачання", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО) допускають виникнення "техногенного та соціально-економічного колапсу" у Луганській області.

Відзначимо, в МЗС заявили, що підприємство протягом 9 місяців "знаходиться в гострій господарській кризі", причиною якої в ЛЕО називають фінансові санкції НКРЕКП і арешт рахунків. Зараз у компанії немає коштів ні на зарплату працівникам, ні на підготовку електромереж до осінньо-зимового періоду, ні на проведення ремонтів.