ua en ru

Французька Renault Trucks Defense призупинила розробку з РФ бойової машини "Атом" через Україну

Французька компанія Renault Trucks Defense, що виробляє цивільні автомобілі та вантажівки, призупинила розробку з російським "Уралвагонзаводом" (УВЗ) бойової машини "Атом" через ситуацію в Україні.

Французька компанія Renault Trucks Defense, що виробляє цивільні автомобілі та вантажівки, призупинила розробку з російським "Уралвагонзаводом" (УВЗ) бойової машини "Атом" через ситуацію в Україні. Про це журналістам повідомив директор з маркетингу компанії Renault Trucks Defense Марк Кассіліан, повідомляє видання News Daily.

"Проект припинений через політичну ситуацію, але це зовсім не означає, що його закрито", - сказав Кассіліан.

Проект передбачає розробку колісної бойової машини під назвою "Атом" з УВЗ і, згідно з повідомленням, зараз знаходиться під загрозою у зв'язку з використанням у ньому двигуна Volvo.

"Французька Renault Trucks Defense належить шведському виробнику вантажівок Volvo AB і використання двигуна Volvo вимагає дозволу шведського уряду", - наголошується в повідомленні.

У свою чергу, згідно з інформацією видання, існує ризик того, що уряд Швеції може ветувати дане рішення, тому що "шведські компанії не повинні надавати Росії військову або оборонну техніку, яка може бути використана проти них самих".

Нагадаємо, Швеція не є членом НАТО. У свою чергу Франція, яка є членом НАТО, досі не заборонила продаж зброї до Росії.