ua en ru

Франція слідом за Німеччиною готується змінити ставлення до біженців в Європі

Франція слідом за Німеччиною готується змінити ставлення до біженців в Європі

Макрон запропонував рішення, як легше перерозподілити біженців в ЄС

Франція закликає до створення окремого бюджету для країн єврозони для фінансування міст, які займаються прийомом і інтеграцією біженців. Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон виступаючи у вівторок, 17 квітня, в Європейському парламенті в Страсбурзі з програмною промовою під назвою "Майбутнє Європи", передає DW.

Зокрема, він закликав до авторитету демократії на противагу авторитарній демократії.

Тим самим він підтримав пропозицію Німеччини щодо врегулювання проблеми з прийомом і перерозподілом біженців в Європі.

"Люті дебати про так званому Дублінському угоді і перерозподілі біженців в ЄС необхідно подолати. Тому я пропоную створити європейську програму, яка буде безпосередньо фінансувати міста і комуни, що займаються прийомом і інтеграцією біженців", - заявив він.

Нагадаємо, раніше уряд ФРН виступило за збільшення асигнувань з бюджету ЄС на програми з прийому біженців в містах та комунах. Берлін запропонував зробити це в рамках реформування багатомільярдного структурного фонду ЄС. Через суперечки навколо квот по розподілу мігрантів країнам ЄС з 2016 року не вдається досягти прогресу в справі реформування європейської системи надання притулку.

У своїй промові Макрон також знову закликав до створення окремого бюджету для країн єврозони. Він вказав на необхідність якнайшвидшого узгодження дорожньої карти реформування європейського валютного та економічного союзу.
Французький президент зазначив, що його країна готова збільшити свій внесок в бюджет ЄС, якщо це дозволить зробити його більш ефективним. Варто відзначити, що в Німеччині рішуче відкидають заклики до створення окремого бюджету для 19 країн єврозони.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Європейський суд у четвер, 12 квітня, прийняв рішення, яким розширив можливості для возз'єднання сімей біженців.