ua en ru

Франція вимагає скликати раду Безпеки ООН після газової атаки в Сирії, яка вбила 58 осіб

Франція вимагає скликати раду Безпеки ООН після газової атаки в Сирії, яка вбила 58 осіб Фото: в Сирії люди біжать в укриття після нальоту авіації

Урядові сили Сирії несуть відповідальність за три атаки з використанням хлору

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Еро у вівторок закликав скликати екстрене засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй у зв'язку з масштабною газовою атакою в провінції Ідліб у Сирії, в результаті якої загинули 58 осіб. Про це повідомляє Reuters.

"Сьогодні вранці в провінції Ідліб сталася нова і особливо серйозна хімічна атака. Інформація вказує на велику кількість жертв, включаючи дітей. Я засуджую цей огидний акт... Перед обличчям таких серйозних дій, які загрожують міжнародній безпеці, я прошу всіх не ухилятися від своїх обов'язків. Говорячи про це, я прошу скликати надзвичайне засідання Ради Безпеки ООН", - заявив Еро.

Франція, Великобританія і США в лютому виступили з резолюцією про введення санкцій проти сирійських урядових чиновників за використання хімічної зброї в ході військових дій в країні.

Повідомляється, що Росія за підтримки Китаю, наклала сьоме вето для захисту сирійської влади, а президент Росії Володимир Путін назвав цей проект резолюції "абсолютно недоречним".

Як відзначає агентство, міжнародне розслідування показало, що сирійські урядові сили несуть відповідальність за три атаки з використанням хлору, а бойовики "Ісламської держави" застосовували в Сирії гірчичний газ.

Нагадаємо, сьогодні в провінції Ідліб в Сирії була здійснена газова атака. Кількість жертв газової атаки зросла до 58.