ua en ru

Франція, після США, є другою за важливістю метою для нанесення ударів організацією "Аль-Кайєда"

Франція, після США, є другою за важливістю метою для нанесення ударів організацією "Аль-Кайєда". Про це сказав в ексклюзивному інтерв'ю французькій газеті "Монд" Бернар Скуарсіні, директор управління внутрішньої розвідки, підвідомчого Міністерству внутрішніх справ Франції, передає "Сіньхуа".
Він зазначив, що спостерігається тенденція збільшення кількості заяв, оприлюднених "Аль-Кайєдою" в країнах ісламського Магріба" (АКІМ) щодо Франції, що викликало увагу французької сторони. В даний час США - перший об'єкт нападів "Аль-Кайєди", а Франція - другий.
Б.Скуарсіні заявив, що вбивство Усами бен Ладена не представляє "особливої загрози" для Франції, проте Франція все-таки повинна вжити заходів для протидії загрозам терактів, особливо, заходи щодо забезпечення безпеки посольств, консульств і підприємств Франції в чутливих районах за кордоном.
Він вказав, що у зв'язку з географічними і історичними чинниками АКІМ, активізує свою діяльність в Північній Африці, і, як і раніше становить найбільшу небезпеку для Франції. Це угрупування в минулому році вбило одного французького заручника, на початку цього року воно знову вбило двох французьких заручників у ході операції Нігерії та Франції по звільненню заручників. В даний час в їх руках знаходяться ще чотири французьких заручника.
На думку Б.Скуарсіні, конфлікт у Лівії, можливо, підсилить незаконну торгівлю зброєю та надасть АКІМ шанс для здійснення нападів.