ua en ru

Франція планує випустити облігацій на 6 млрд дол. для порятунку банку Credit Lyonnais

Французький уряд випустить облігації на загальну суму 6 млрд дол (4,5 млрд євро) для погашення боргів та запобігання краху банку Credit Lyonnais, заявив 10 листопада міністр фінансів країни П'єр Московічі. Про це повідомляє "Росія 24".

Державі слід вирішити проблему боргів банку до кінця 2014 р., однак кабінет вирішив вжити заходів вже в цьому році, відзначив представник Мінфіну.

Московічі повідомив, що він надасть законопроект про внесення поправок до бюджету-2013, в рамках яких буде передбачено випуск нових боргових зобов'язань.

"Чому? Тому що у нас зараз є виняткові умови запозичень. Ми повинні залишити це в минулому", - заявив Московічі на 5 каналі французького телебачення.

Платники податків серйозно постраждали, коли колись державний кредитор отримав пакет фінансової допомоги, після того як у середині 1990-х рр. втратили мільярди франків. У 2003 р. інший французький банк Credit Agricole - викупив Credit Lyonnais.

Прибутковість 10-річних французьких облігацій зафіксована на рівні 2,2%, країна може запозичувати за рекордно низькими ставками, незважаючи на те, що рейтингове агентство Standard & Poor's знизило кредитний рейтинг "АА" до "АА+".

Газета Le Parisien, яка вперше написала про проблему боргу, повідомила, що проблеми банку Credit Lyonnais, з якими він зіткнувся ще в 1993 р., обійшлися французьким платникам податків у загальній складності в 14,7 млрд євро.