ua en ru

Франція відправить до Японії техніку для АЕС "Фукусіма-1" вагою 140 т літаком "Мрія"

Франція направляє до Японії робототехніку для роботи на аварійній АЕС "Фукусіма-1". Доставить її український літак Ан-225 "Мрія", повідомив РБК виконавчий директор компанії "Авіалінії Антонова" Костянтин Лушаков.
За його словами, 19 березня 2011 р. найбільший у світі літак прилетить до аеропорту Chateauroux, розташований в 220 км на південь від Парижа, для навантаження. До Японії літак вилетить 20 березня і приземлиться в Токіо 21 березня 2011
"Схему польоту ми вже затвердили, тривають переговори з оплати", - сказав керівник компанії. За його словами, французька фірма поставить важку робототехніку на гусеничному ходу, що дозволяє виконувати роботи з використанням системи дистанційного управління. Загальна вага вантажу складе 140 т.
Нагадаємо, в Японії 11 березня 2011 р. сталася серія землетрусів, магнітуда найсильнішого з них склала 9,0 (за даними Японського метеорологічного управління). Це саме потужний землетрус у Японії з XIX століття. Підземні поштовхи і подальше цунамі завдали величезних збитків північно-східних районів країни. На атомному комплексі в Фукусіма (станції "Фукусіма-1" і "Фукусіма-2"), де відбулося вже кілька вибухів і продовжується витік радіації, введений режим надзвичайного стану.