ua en ru

Франція відправить у США співробітника розвідки після скандалу з прослуховуванням

Франція відправить у США співробітника розвідки після скандалу з прослуховуванням Фото: Франсуа Олланд й Барак Обама

Співробітник французької розвідки полетить в Вашингтон у найближчі дні

Франція направить високопоставленого французького чиновника служби розвідки в США в найближчі дні, щоб обговорити інформацію про те, що Вашингтон шпигував за трьома французькими президентами з 2006 по 2012 рр. Про це повідомили в прес-службі уряду Франції, передає Reuters.

"Координатор французької розвідки поїде в Сполучені Штати", - повідомив журналістам прес-секретар французького уряду Стефан Ле Фоль.

Зазначимо, посол США у Франції Джейн Хартлі має зустрітися з міністром закордонних справ Франції Лораном Фабіусом о 18:00 за місцевим часом. Хартлі була викликана на набережну Д'орсе, де розташовується Міністерство закордонних справ Франції, з-за скандалу з прослуховуванням.

Нагадаємо, WikiLeaks оприлюднила інформацію про те, що Агентство національної безпеки (АНБ) США прослуховувало телефонні розмови трьох останніх президентів Франції Жака Ширака, Ніколя Саркозі та Франсуа Олланда, а також інших високопоставлених французьких чиновників.

У відповідь на інформацію США заявили, що не прослуховували телефон Президента Франції Франсуа Олланда і не збираються робити це в майбутньому.

При цьому в США промовчали про прослуховування розмов попередніх президентів Франції.

У Франції вже провели екстрене засідання Ради безпеки з приводу ситуації з прослуховуванням розмов Президентом. В Єлисейському палаці назвали таку поведінку США "неприйнятною".