ua en ru

Франція і Аргентина виступили проти втручання міжнародного співтовариства в ціну на первинну продукцію

Французький уряд не прагне до того, щоб міжнародне співтовариство втручалося у питання цін на первинну продукцію, і сподівається на запобігання різких коливань цін на неї, заявив міністр сільського господарства Франції Брюно Ле Мер, повідомляє "Сіньхуа".
"Франція не виступає за втручання у встановлення цін на сільськогосподарські продукти, включаючи визначення максимальних цін на деякі з них, оскільки ці ціни повинні бути врегульовані ринком інакше ціни стануть перекрученими", - заявив міністр.
При цьому він вказав, що різкі коливання цін на первинну продукцію на світовому ринку викликали занепокоєння у людей, ціни на деякі сільськогосподарські продукти за кілька торговельних днів навіть збільшилися в кілька разів, а фінансовий ажіотаж сприяє зростанню цін на ці товари. Така спекулятивна операція не тільки впливає на життя споживачів, але і завдає шкоди інтересам виробників сільськогосподарських продуктів.
Міністр сільського господарства Аргентини Хуліан Домінгез підкреслив, що аргентинський уряд також виступає проти втручання в ціноутворення на продовольчі товари на світовому ринку, оскільки це завдасть удару по активності аграрних держав. На його думку, найбільш ефективним шляхом стабілізації ціни на продовольство і забезпечення безпеки продовольчого постачання є розширення виробництва продовольства.