ua en ru

Франція і Німеччина мають нести тягар лідерства в ЄС після Brexit, - Олланд

Франція і Німеччина мають нести тягар лідерства в ЄС після Brexit, - Олланд Фото: Франсуа Олланд розповів про зміну лідерства в ЄС

На його думку, ці 2 країни повинні "перебрати на себе ініціативу"

Франція і Німеччина повинні "перебрати на себе ініціативу" і тягар лідерства в Євросоюзі після того, як британські виборці вирішили, що їхня країна повинна вийти з ЄС. Про це в неділю, 26 червня, заявив президент Франції Франсуа Олланд на відкритті меморіалу жертв злочинів нацистів у муніципалітеті Ден-ле-Плас, передає DW.

"Дружня країна, країна-союзник, із якою у нас так багато зв'язків, вирішила покинути наш союз, Європейський Союз, який, вважали ми, неможливо зруйнувати і розірвати", - сказав він.


"Тепер Франція і Німеччина - відповідальні за те, щоб узяти на себе ініціативу, оскільки ми показали, що через нещастя, жахи і війну ми (обидві країни - ред.) змогли сформувати міцну дружбу", - додав Олланд.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро і глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер склали документ "Сильна Європа в світі невизначеностей", в якому запропонували концепцію загальноєвропейської безпеки, міграційної політики та посилення економічної взаємодії.