ua en ru

Франція заарештувала іранські активи у відповідь на спробу теракту в Парижі

Франція заарештувала іранські активи у відповідь на спробу теракту в Парижі Фото: місце затримання (скрін відео)

Іранський дипломат і ще дві людини іранського походження були заарештовані за звинуваченням у намірах скоїти теракт

Франція заарештувала активи, що належать іранським спецслужбам і двох громадян Ірану, у відповідь на змову з метою скоєння нападу на з'їзд іранської опозиції на околиці Парижа в червні. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Reuters.

Як повідомляє видання, Франція попередила Іран про жорстку реакцію після того, як іранський дипломат і ще дві людини іранського походження були заарештовані за звинуваченням у намірах скоїти теракт на зустрічі Цациональної ради опору Ірану (NCRI) в Парижі.

"30 червня спроба нападу була зруйнована. Інцидент такої тяжкості на нашій території не міг залишатися безкарним", - йдеться в спільній заяві міністерств закордонних, внутрішніх справ та економіки.

Кілька колишніх європейських і арабських міністрів, а також адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані, взяли участь у засіданні іранських опозиційних груп у вигнанні, які прагнуть покласти край влади шиїтського мусульманського духовенства в Ірані. На заході були присутні 25 000 чоловік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в комуні Волюве-Сен-Пьер в центральній Бельгії в суботу, 30 червня, затримали двох осіб, які планували підірвати бомбу на конференції.

Також сьогодні в рамках антитерористичної операції Франції, поліцейські провели обшуки в мусульманській неурядовій організації, є затримані.