ua en ru

У Франції затримали можливих постачальників зброї для атаки на Charlie Hebdo

У Франції затримали можливих постачальників зброї для атаки на Charlie Hebdo Фото: французька поліція (twitter.com/prefpolice)

За версією слідства, затримані поставили зброю групі терористів, яка 7 січня 2015 року напала на редакцію журналу

У Франції поліція затримала підозрюваних у постачанні зброї для терористів, що атакували редакцію журналу Charlie Hebdo у Парижі в січні 2015 року. Про це повідомили судові джерела, передає AFP.

За даними співрозмовників агентства, були затримані четверо чоловіків віком від 30 до 36 років, троє з них - у департаменті Арденни на північному сході Франції.

Ще один підозрюваний на момент висунення звинувачень вже утримувався у в'язниці у іншій справі.

Агентство повідомляє, що раніше з'явилася інформація про проведені поліцією спецоперації в містах Нузонвіль і Шарлевіль-Мезьєр.

Слідство вважає, що затримані брали участь у постачанні зброї для групи терористів, яка 7 січня 2015 року атакувала редакцію журналу Charlie Hebdo за карикатури на тему ісламу.

Зазначимо, в результаті нападу братів Саїда і Шерифа Куаші на редакцію гумористичного журналу Charlie Hebdo у Парижі загинули 12 осіб, нападників було знищено в ході спецоперації.

Нагадаємо, у квітні 2017 року під час рейдів у Бельгії ітаФранції були затримані десять осіб у справі про теракти у редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo і кошерному супермаркеті в Парижі в січні 2015 року.