ua en ru

У Франції набула чинності заборона на знищення продуктів

У Франції набула чинності заборона на знищення продуктів Фото: сенат Франції

Упродовж останніх років у Франції відзначається зростання кількості безробітних та безпритульних людей

У Франції сьогодні, 5 лютого, набрав чинності закон, що забороняє супермаркетам викидати чи знищувати продовольство, яке залишилося непроданим перед закінченням терміну реалізації. Закон, ухвалений Сенатом Франції, зобов'язує великі магазини відправляти "списані" продукти благодійним організаціями для розподілу між нужденними, передає Радіо Свобода.

Зазначається, що французькі активісти, які домоглися ухвалення цього закону, висловлюють сподівання на ухвалення подібних заходів й іншими країнами Європейського союзу.

Упродовж останніх років у Франції відзначається зростання кількості безробітних та безпритульних людей, які шукають їжу вночі у сміттєвих баках продовольчих магазинів.

Окрім того, у доповіді ООН про використання продовольчих ресурсів, опублікованій у 2014 році, повідомлялось, що близько 40% продуктів харчування, вироблених у США, викидаються на смітник. У Європі щорічно викидається 100 мільйонів тонн харчових продуктів. При цьому кількість нужденних у світі досягла 1 мільярда людей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Челябінській області Россільгоспнагляд трактором знищив 40 тонн бельгійських груш.