ua en ru

У РФ трактором знищили 40 тонн бельгійських груш

У РФ трактором знищили 40 тонн бельгійських груш Фото: Россільгоспнагляд

Груші з Бельгії потрапили під російські санкції

В Челябінській області Россільгоспнагляд трактором знищив 40 тонн бельгійських груш. Про це повідомляє прес-служба Россільгоспнагляду.

"За документами, які супроводжують даний підкарантинний вантаж, країною походження даних партій підкарантинної продукції була вказана Сербія. В ході огляду вантажу виявлені ящики з маркуванням, так само зі слідами зірваних оригінальних етикеток, частковою і повною присутністю первинних етикеток, що дозволяють з точністю встановити, що походження даної продукції є країна ЄС - Бельгія", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, згідно з Указом Путіна Росія з 7 серпня минулого 2014 року ввела ембарго на поставки продуктів харчування з країн Заходу - США, ЄС, Канади, Австралії і Норвегії.

"Згідно з Указом Президента Російської Федерації від 22 липня 2015 р. № 391 "Про спеціальні економічні заходи, що застосовуються в цілях забезпечення безпеки Російської Федерації" дана подкарантинная продукція була вилучена і знищена 30 грудня 2015р механічним методом (розчавлення трактором) з подальшим захороненням на полігоні Увельского утилізаційного заводу" - доповнили в Россільгоспнагляді.

Повідомляється, що ембарго вирішили продовжити до серпня 2016 року. Знищення продуктів з країн Заходу розпочалося 6 серпня, згідно з указом президента Володимира Путіна.

Нагадаємо, федеральна служба РФ з ветеринарного і фітосанітарного нагляду Россільгоспнагляд з 1 січня 2016 року вводить тимчасові обмеження на імпорт української свинини, а також живих свиней у зв'язку з ризиком африканської чуми свиней.