ua en ru

Франкфуртська біржа є дуже перспективною для українських компаній, - аналітик Ernst&Young

Фондова біржа у Франкфурті є дуже перспективною, особливо після її об'єднання з Нью-Йоркською біржею, і може стати вигідною альтернативою Лондонській фондовій біржі для IPO українських компаній. Такої думки дотримується керівник відділу M&A Ernst&Young в Україні Владислав Остапенко.

"По одному з проектів ми опрацьовували можливість розміщення української компанії на фондовій біржі Франкфурта. Ми зустрічалися з інвестиційними банкірами, з юристами, з представниками біржі, проробляли деталі механізму, і та відповідь, яку ми отримали від інвестиційних банкірів, вона дозволяє робити висновок, що українські компанії, які представлені зараз в дуже обмеженій кількості на цій біржі, вони насправді є дуже цікавими для того кола інвесторів, які торгують на цій біржі", - розповів Остапенко.

За його словами, біржа у Франкфурті є досить вигідною для українських компаній, особливо для великих.

"Ми вважаємо, що тим компаніям, які замислюються про залучення широкого кола інвесторів, у яких обсяг угод вимірюється десятками, сотнями мільйонів, то це є дуже непоганою альтернативою для Лондонської фондової біржі. Тому як компанії отримають таке ж коло інвесторів, можливо навіть більш широке за рахунок об'єднання двох бірж, вони отримають оцінки як мінімум не гірше, ніж вони б отримали в Лондоні, а витрати, які необхідно понести, вони насправді менші", - вважає аналітик.