ua en ru

Фракція ПР не претендуватиме на посаду голови комітету ВР з питань податкової і митної політики, - О.Єфремов

Фракція ПР не претендуватиме на посаду голови комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики. Про це журналістам в кулуарах ВР заявив голова фракції ПР Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є проблема в комітеті у (Сергія) Терьохіна, і як інформували мене колеги, вона пов'язана з ті, що Терьохін свавільно поводиться в плані ухвалення тих або інших рішень. У зв'язку з цим, група депутатів Партії регіонів ставить питання про заміну керівника комітету, але це не узгоджувалося з фракцією Партії регіонів", - сказав він.
О.Єфремов додав, що якщо питання про заміну главы комітету виникне, то "фракція Партії регіонів не претендує на посаду голови комітету, а пропонуватиме визначитися в цьому фракції БЮТ". "Це їх квота, і у нас немає намірів перерозподіляти квоти в комітетах", - сказав він.
Нагадаємо, раніше сьогодні нардеп від ПР Віталій Хомутиннік заявив, що Верховна Рада України 9 вересня ц.р. розгляне питання про його призначення новим головою парламентського комітету з питань податкової та митної політики.
"Наш комітет ще наприкінці минулої сесії ВР ухвалив рішення рекомендувати відправити у відставку діючого голову - Сергія Терьохіна. І наскільки мені відомо, це питання в четвер розглядатиметься у ВР, а наша фракція - Партія регіонів - на засіданні ухвалила рішення рекомендувати мене на посаду глави комітету", - сказав нинішній перший заступник голови Податкового комітету ВР В.Хомутиннік.
Регламентний комітет Верховної Ради України ще 17 липня ц.р. вивчив рішення парламентського комітету із питань податкової та митної політики на предмет дотримання процедури рекомендації відправити у відставку діючого голову комітету Сергія Терьохіна. Про це РБК-Україна повідомив голова Регламентного комітету ВР Володимир Макеєнко.
"Ми вивчили рішення Податкового комітету на предмет наявності кворуму, підписання всіх протоколів. І є документ із моїм підписом, де сказано про те, що таку процедуру повністю дотримано. Питання про відставку Сергія Терьохіна є на порядку денному цього тижня, і воно буде розглянуто в четвер", - сказав В.Макеєнко.