ua en ru

Фракція БЮТБ у Київраді ініціює позачергове засідання з питання політичних репресій, - Меліхова

Фракція БЮТБ у Київраді надіслала меру Києва Леоніду Черновецькому і секретарю Київради Галині Герезі лист з вимогою в позачерговому порядку провести засідання Київради для обговорення питання про здійснення в Україні політичних репресій. Про це РБК-Україна повідомила лідер фракції БЮТБ Тетяна Меліхова.

Вона сказала: "Репресії в Україні набувають все більш вибухового характеру, і це питання потребує обговорення на рівні всіх верств населення і хоча б на рівні депутатів місцевих рад". Меліхова зазначила, що БЮТБ звернулася до мера з вимогою скликати позачергову сесію і закликає всі депутатські фракції підтримати цю ініціативу і публічно висловити свою точку зору щодо цього питання у вигляді заяв.

"БЮТБ у Київраді вимагає від Президента України зупинитися в його спробі знищити опозицію, яка сьогодні проходить шляхом використання судових органів влади. 360 кримінальних справ, заведених нинішньою владою, зокрема найрезонансніші - суд над лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко і арешт Юрія Луценко - це судилище і яскравий доказ використання політичних репресій", - зазначила Меліхова. Вона впевнена, що згортання демократії і свободи слова в Україні, а також введення механізму політрепресій обговорюються в багатьох країнах світу.