ua en ru

Фракція БЮТБ вимагає припинити політичні репресії в Україні та скасувати "статтю Тимошенко", - Кожем’якін

Фракція "БЮТ-Батьківщина" (БЮТБ) вимагає припинити політичні репресії проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко та покарати винних у її незаконному ув'язненні, а також наполягає на першочерговому розгляді питань, через які блокувала роботу парламенту, зокрема, на розгляді законопроекту про декриміналізацію та скасування статті 365 Кримінально-процесуального кодексу України, за якою засуджено Тимошенко. Про це заявив голова фракції Андрій Кожем'якін під час засідання погоджувальної ради, передає прес-служба БЮТБ.

Кожем'якін нагадав, що фракція висувала вимогу та наполягає на її виконанні щодо відсторонення від виконання службових обов'язків керівника Державної пенітенціарної служби на час розслідування справи щодо побиття у Качанівській колонії Тимошенко. Він також заявив, що фракція БЮТБ вимагає від влади дослухатися до лідерів провідних демократичних країн світу, які заявляють, що у разі продовження порушення прав людини в Україні, політичних репресій і відвертого насильства над ув'язненим лідером опозиції Україна опиниться у повній політичній ізоляції.

За словами Кожем'якіна, політв'язні Юлія Тимошенко, Юрій Луценко, Валерій Іващенко тяжко хворі, і їм може загрожувати інвалідність у разі ненадання кваліфікованої медичної допомоги.

"Вони не довіряють провладній медицині і мають на це підстави", - підкреслив голова фракції.

Кожем'якін зазначив, Тимошенко поважає українських медиків за їх відданість своїй роботі, "і проблема не в самих медиках, а у недовірі до провладної медицини".

Нагадаємо, народні депутати України під час розгляду поправок до проекту Кримінального процесуального кодексу України авторства Президента України Віктора Януковича відхилили поправку, якою передбачалося виключити з Кримінального кодексу України статті 364 і 365.

Відповідні статті КК стосуються перевищення службових повноважень. За статтею 365 засуджена на 7 років і на даний момент відбуває покарання у Качанівській колонії екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.