ua en ru

Фракція БЮТБ не наполягає на декриміналізації статті, за якою звинувачується Тимошенко, - Кожемякін

Фракція БЮТБ не наполягає на виключенні статті 365, за якою звинувачується екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, з Кримінального кодексу. Про це журналістам заявив народний депутат з фракції БЮТБ Андрій Кожемякін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми не вимагаємо обов'язкового ухвалення (виключення) цієї статті, тому що Тимошенко не винна і її провина не доведена", - сказав депутат.

На питання журналістів про те, чи буде фракція БЮТБ наполягати на ліквідації цієї статті в розгляді даного законопроекту в другому читанні, Кожемякін відповів: "Якщо буде з їхнього боку (з боку ПР) позиція - давайте правку і ми внесемо - ми це зробимо, тому що для нас головне випустити, звільнити Юлію Тимошенко з в'язниці". Крім того, він відзначив, що БЮТ має намір готуватися до 11 жовтня, коли відбудеться засідання Печерського райсуду, на якому планується виголошення вироку у справі Тимошенко.

Також варто відзначити, що раніше Кожемякін заявляв журналістам, що на сьогоднішній день спікер парламенту Володимир Литвин не згоден підписувати звернення до голови Печерського райсуду з проханням вплинути на суддю у справі Тимошенко Родіона Киреєва і поклопотати про те, щоб засідання суду 11 жовтня проводилося у відкритому режимі у присутності засобів масової інформації та інших громадян.